Oldalsáv

A megyében elsőként lettünk fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

2018. február 5.
Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár adta a díjat (Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola), melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adományozott iskolánknak. A díjat Zemankó Zoltán vette át az intézmény nevében.

Az átadó ünnepségen részt vett Dr Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Gombos István alpolgármester (Dunaújváros MJV), Dr Kovács Péter hivatalvezető (Dunaújvárosi Járási Hivatal) és Csapó Gábor főigazgató (Dunaújvárosi Szakképzési Centrum).

A pályázat célja

A Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola megtisztelő címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) azon iskolák fiatal fogyasztókért tett intézkedéseit, hozzáállását kívánja értékelni, amellyel az iskolák a tanulóik között a fenntartható tudatos fogyasztói szemlélet általánossá válásához, a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet terjesztéséhez és a fiatal fogyasztók gyakorlatban használható ismereteinek a bővítéséhez járulnak hozzá.

Zemankó Zoltán

„Büszke vagyok arra, hogy a Dunaferr iskola és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum életében nem csak a szakmai sikerek, hanem a nevelési értékek is kiemelten hangsúlyos szerepet kapnak. Kollégáim áldozatos munkájának segítségével tudatosan formáljuk tanulóink személyiségét és olyan magatartásformák kialakítását tűzik ki célul, melyek elsajátításával társadalmunk értékes tagjaivá válnak a nálunk végzett tanulók.

Külön öröm számomra, hogy kormányunk stratégiai céljának tekinti a tudatos nevelést az élet számos területén, így a fogyasztási szokások kialakítása során is. Tapasztaljuk, hogy ezek a célok, nagyon gyakorlatias módon az utóbbi években szinte az összes évfolyam a tananyagban is megjelentek.

Tanulóinkat ösztönözzük az innovatív technológiák, megújuló energiák használatára, vagy olyan termékek felhasználásának előtérbe helyezésére, amelyek mind a fogyasztó, mind a környezetvédelem tekintetében a fenntartható jövőt jelentik.”

D+TV beszámoló

Dunaújvárosi SZC

DUNAFERR
Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

H-2400 Dunaújváros, Vasmű tér 3.
+36 25 413 842
+36 25 403 383
[email protected]

H-2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 13.
+36 25 409 821
+36 25 409 821
[email protected]