Oldalsáv

Útjára indítottuk MAVIR Mester programunkat

2018. április 23.
Az elmúlt hónapok sikeres tárgyalásainak köszönhetően a mai napon aláírásra kerültek az első tanulmányi szerződések a MAVIR Mester program keretében.

A program a villamos területen tanuló diákjaink számára jelent komoly támogatást tanulmányaik ideje alatt. A projektben résztvevő tanulók a szakmai végzettség megszerzése után kapcsolódhatnak be a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. egyéves gyakornoki programjába. Az ebben az időszakban magukba szívott tudás birtokában pedig lehetőségük nyílik egy biztos munkahely munkavállalóivá válni.

Az ösztöndíjprogram többek között lehetőséget biztosít nyelvvizsga, de akár B kategóriás jogosítvány megszerzésére is.

Természetesen mind a vállalat mind pedig iskolánk egy hosszú távú gyümölcsöző együttműködés első lépcsőfokának tekinti a mai eseményt.

A Zrt. több utánpótlás fókuszú aktivitást is folytat a Mester programmal párhuzamosan. Ezek komoly potenciált jelentenek a villamos területen középfokú tanulmányokat folytató tanulók számára.

MAVIR Mesterek Viadala tanulmányi verseny

Mesterek Viadala elnevezésű tanulmányi versenyünket a villamosipari szakképzésben résztvevők számára. Céljunk, hogy megmutassák az elektrotechnika izgalmas világát, amely jó egzisztenciát nyújtó pályát kínál. Olyat, amelyben munkája által mindenki egy sikertörténet részese lehet – akár a MAVIR által kínált egyedi környezetben.

A kétfordulós versenyben háromfős csapatok jelentkezhettek. A március 5-én lezajlott első, online fordulóban országosan 24 középiskola 70 csapata vett részt. A döntőbe kerülő csapatok ebben az autentikus munkakörnyezetben és izgalmas, valódi kihívást jelentő gyakorlati feladatokban mérhették össze tudásukat.

Az I. helyezett csapatot 150 000 Ft, a II. helyezett csapatot 90 000 Ft, a III. helyezett csapatot 60 000 Ft értékű, műszaki cikkre beváltható vásárlási utalvánnyal jutalmazzák.

Mi a pálya?

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum kezdeményezésére a Magyar Elektrotechnikai Egyesület a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közreműködésével tavaly már országos szinten, 6 helyszínen szervezte meg a „Mi a pálya?” Műszaki Pályaválasztó fesztivált, melyen a MAVIR is a kezdetek óta kiállítóként jelen van. A rendezvény elsődleges célja, hogy élmény alapú elven felszínre hozza a gyerekekben lévő műszaki érdeklődést annak érdekében, hogy tudatosan válasszanak pályát.

Szakma Sztár Fesztivál

A rendezvény keretében zajlik a középiskolások országos szakmai versenye, amelynek egyik főtámogatójaként az erősáramú elektrotechnikus és a villanyszerelő szakma legjobbjainak ajánlottak fel díjakat, e két szakma versenyfeladatainak megvalósítását biztosítja a MAVIR eszközadománya.

Dunaújvárosi SZC

DUNAFERR
Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

H-2400 Dunaújváros, Vasmű tér 3.
+36 25 413 842
+36 25 403 383
titkarsag@dunaferriskola.hu

H-2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 13.
+36 25 409 821
+36 25 409 821
tagiskola@dunaferriskola.hu