Oldalsáv

A Villamos Szakmai Hét történései…

2018. november 16.
Ismét egy szakmai hét

Hétfőn, - november 5-én - a kilencedikes villanyszerelő tanulóink szakmai kiránduláson vettek részt az Áramszolgáltató 120/10kV-os alállomásán Kovács Imre, Sulák Péter kollégáink vezetésével.

Ugyancsak ezen a napon, a Telephelyen a megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségeivel ismerkedtettek meg a tizenegyedikes szakgimnazistáink és a technikus tanulóink Horváth Pál kollégánk segítségével. Megtudták, milyen lépései vannak egy konkrét háztartási napelem-rendszer tervezésének, bemérésének és telepítésének. Az elméleti előadást gyakorlati bemutató követte.

Kedden – november 6-án – a technikus-jelöltjeink a Hamburger Hungária gyárában tettek látogatást osztályfőnökük – Kelemen Adrienne - közreműködésével. Nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen itt már „élőben” láthatták leendő munkahelyüket, megfigyelhették, mi a feladata egy technikusnak egy korszerű üzemben.

Ugyanekkor a „Tagozaton” egy érdekes bemutató volt az MEE Dunaújvárosi Területi Szervezetével közös rendezésében. A tízedikes villamos és a kilencedikes autószerelő szakgimnazistáink ismerkedtek az elektromos és hibrid hajtású személygépkocsik lelki világával Werner Tamás MME tagunk előadásában. Ezt követően diákjaink megtekintettek egy hibrid hajtású autót, majd kérdéseket tettek fel szakértőnknek, amelyekre természetesen kimerítő válaszokat kaptak.

Ugyancsak kedden a tízedikes villanyszerelőink Bekker József kollégánk vezetésével egy erősáramú hálózatra-kapcsolás folyamatába tekintettek be az E-on szakértőjének kalauzolásával.

Szerdán a végzős villanyszerelőink oktatóikkal az E-on Áramszolgáltatónál voltak szakmai tapasztalatokat gyűjteni Ádám András és Viszokai László vezényletével.  Ugyancsak ezen a napon kilencedikes villamos szakgimnazistáink osztályfőnökük – Szalai Ervin - vezetésével az ISD Dunaferr Zrt. Erőművében találkozhattak az elméleti elektrotechnikában tanultak gyakorlati megvalósulásával. Szakmai vezetés segítségével végigjárták a villamos energia előállításának lépéseit.

Az Erősáramú technikus-jelöltjeink tájékoztatót hallgattak meg a MAVIR képviselőitől a gyakornok-programjukról, amelyet Molnár Péter szervezett.

Majd jött a péntek: a Dunaújvárosi Szakképzés Napja…

 

Dunaújvárosi SZC

DUNAFERR
Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

H-2400 Dunaújváros, Vasmű tér 3.
+36 25 413 842
+36 25 403 383
[email protected]

H-2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 13.
+36 25 409 821
+36 25 409 821
[email protected]