Oldalsáv

Kézműveskedés a Gyermekjóléti Szolgálatnál

Az Útkeresés Segítő Szolgálat keretein belül működik városunkban a Gyermekjóléti Szolgálat. Elsősorban gyermeknevelési, életvezetési tanácsadással foglalkoznak, tájékoztatást adnak a gyermeket és a szülőt megillető jogokról, támogatásokról, valamint mediációt biztosítnak kapcsolati problémák esetén. Itt teljesítik a közösségi szolgálatukat Edina és Krisztina a 10Rv1 osztályból. Őket kérdeztem élményeikről, tapasztalataikról.
 
 
Milyen programokon vettek részt?
 
Egy egyéves program lebonyolításában segédkeztünk, ami két projektből áll. Az egyik egy havi egy alkalommal kisgyerekek számára szervezett kézműves foglalkozás, a másik a "kamaszbarlang", ahol havi két alaklommal kamaszok vehetnek részt önismereti foglalkozásokon. A megnyitón is ott voltunk. Minden rendezvényt itt tartanak a József Attila Könyvtárban.
 
Mi volt a feladatuk?
 
Segítettünk bepakolni, kipakolni, a megnyitón a jelenléti ívet vezettük. A kézműves foglalkozásokon segítettünk a gyerekeknek hajtogatni, ragasztani, köveket festeni. Innivalóval, pogácsával kínáltuk a jelenlévőket.
 
Milyen élményeik vannak? Hogy érezték magukat?
 
Nagyon jól éreztük magunkat. A megnyitón mi is kitöltöttünk egy kvízt Dunaújvárosról és nyertük is vele egy írószercsomagot. Volt benne toll, ceruza, radír, jegyzettömb. És a pogácsa is nagyon finom volt. Hamar eltelt az idő.
 
A gyerekekkel is beszélgettek?
 
Persze. Nagyon aranyosak voltak. Egy kisfiú verset is mondott nekünk. És a program vezetője mindig elmondja, hogy legközelebb is sok szeretettel várnak minket.

Dunaújvárosi SZC

DUNAFERR
Technikum és Szakképző Iskola

H-2400 Dunaújváros, Vasmű tér 3.
+36 25 413 842
+36 25 403 383
[email protected]

H-2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 13.
+36 25 409 821
+36 25 409 821
[email protected]