Oldalsáv

Nyári szertárfestés 2014

Martin és Roland a 9E1-ből elvállalták, hogy a nyári szünetben kifestik a testnevelői szertárat és a konditermet. Nikolényi Ágnes testnevelő szakos kollégát kérdeztem:
 
 
Hogy indult el az egész ügy?
 
Már szeptemberben megfogalmazódott bennem, hogy jó lenne a szertárban egy kis rendet tenni. Rengeteg eszköz volt, de sok közülük teljesen használhatatlan. Szakadt ugrálókötelek, törött tollas ütők, meghasadt medicinlabdák, és rengeteg foci- és kézilabda, amit nem lehetett felfújni, mert rossz volt a szelepe. Tanév közben elkezdtük a selejtezést a tanulókkal, és így már átláthatóbbá vált, hogy mi az az eszközpark, ami ténylegesen használható. Ekkor merült fel, hogy ha az év végi takarításhoz úgyis kipakolunk, mert évente egyszer fel szokták géppel mosni az egész szertárat, akkor érdemes lenne kifesteni is. Előbb utánajártam, hogy van-e elég festék, aztán megszereztem az engedélyt, hogy az akció a közösségi szolgálat keretein belül megoldható legyen.
 
Egy beszélgetés kapcsán azt mondtad, hogy ez a kis nyári akció arra is nagyon jó volt, hogy más oldalról is megismerd a tanulóinkat. Mit értettél ez alatt?
 
Martinról eddig is tudtam, hogy nagyon szeret a villamossággal foglalkozni, és hogy mindennek a működése érdekli. De amilyen türelemmel most a hibákat javítgatta a falon, rádöbbentem, hogy milyen hihetetlenül lelkiismeretes. Addig nem hagyta abba, amíg nem volt teljesen elégedett a látvánnyal.
 
Rolandról tudtam, hogy nagyon jól el lehet vele beszélgetni a sportról. Rendkívül tájékozott ezen a területen. Nem találkoztam eddig olyan fiatalemberrel, aki ilyen kitartóan figyelemmel kísérte volna a sporteseményeket. És ez nem csak a focira vonatkozik, hanem számtalan sportágra. Ez a munka vele kapcsolatban igazából csak megerősítette bennem, hogy mennyire megbízható. Tényleg lehet rá számítani.

Dunaújvárosi SZC

DUNAFERR
Technikum és Szakképző Iskola

H-2400 Dunaújváros, Vasmű tér 3.
+36 25 413 842
+36 25 403 383
[email protected]

H-2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 13.
+36 25 409 821
+36 25 409 821
[email protected]